De cast van Ontkoppeld/ The Odd Couple (geschreven door Neil Simon). Regie Mart Coers

  De Wieringerwaard heeft een rijk cultureel verleden, waarin vier toneelverenigingen floreerden:
 NOZW (Neem Ons Zoals Wij Zijn) 
 PJG (Plattelands Jongeren Gemeenschap)
   SUR (Samengesteld Uit Rederijkers) 
 D.E.V. (Door Eendracht Verenigd)
Tijdens de oorlogsjaren hief de laatste vereniging zich op, maar in 1948 herrees ze uit haar as. Helaas slonk het ledenaantal bij alle verenigingen, en in 1977 namen ze een gedurfde beslissing: ze bundelden hun krachten.Uit deze fusie ontstond D.E.V.77, met de naam die hun verbondenheid en vastberadenheid weerspiegelde. Het jaartal '77 markeerde een nieuw begin. 
De oorsprong van deze toneelvereniging is uniek, want het begon met SUR, oftewel "Samengesteld Uit Rederijkers," en NOZWZ, wat staat voor "Neem Ons Zoals We Zijn."Beide verenigingen waren bescheiden in omvang en stonden voor uitdagingen om te overleven. 
Maar ze vonden een manier om samen te smelten, en het meest opmerkelijke was de ontdekking van de '77 in DEV '77. 
Destijds was er namelijk al een Toneelvereniging genaamd D.E.V. (Door Eendracht Verenigd), die tijdens de oorlog werd ontbonden. Het leek wel het lot dat hen samenbracht, want DEV '77 kreeg nu een nieuwe betekenis: "Door Eendracht Verenigd."
Met deze krachtige naam sloegen ze de handen ineen en creëerden ze een toneelvereniging die niet alleen obstakels kon overwinnen, maar ook tot bloei kon komen. Het verhaal van DEV '77 dient als inspiratie voor eenieder die gelooft in de kracht van vereniging en samenwerking om hun passie te verwezenlijken.
Dit jaar viert de vereniging haar 46-jarig bestaan, een indrukwekkende mijlpaal in hun rijke geschiedenis.

Leuke projecten

Project van Tina Buis. De muziekvereniging, het koor en Toneelvereniging D.E.V.'77 uit Wieringerwaard deden mee. Een ieder kon zich inschrijven voor een workshop instrument bespelen, zingen of toneel. 

Super geslaagde dag! In het witte kerkje in Wieringerwaard.

Achter: Marjan Hartog, Meike en Laura, Truus, Henk Boerema, Belinda, Carla Bakker, Let.
Voor: Janny, Uut, Noor.

Hoogtepunten

In de afgelopen 45 jaar zijn er een heleboel stukken gespeeld met een keur van spelers.

Ook is er diverse keren mee gedaan aan eenakter festivals, o.a in Den Helder, Schagen en Assendelft.

Een van de hoogtepunten is wel het stuk dat we gespeeld hebben en speciaal voor ons is geschreven bij het 400 jarig bestaan van Wieringerwaard in 2010 over de geschiedenis van Wieringerwaard.

"In mei 2010 schitterde Wieringerwaard in het licht van haar 400-jarig bestaan, en wat een feestweek was dat! De stichting 400 jaar verraste ons met een overvloed aan evenementen die ons terugvoerden in de tijd. Maar dit jaar is het weer raak, want de Wieringerwaardse toneelvereniging D.E.V.'77 neemt ons mee op een onvergetelijke reis door 400 jaar geschiedenis van onze geliefde polder. Een meesterlijke schrijver werd ingeschakeld om het verhaal tot leven te brengen, doorspekt met herkenbare anekdotes die ons laten glimlachen en terugverlangen naar de laatste vier eeuwen. En dat is nog niet alles! Naast onze getalenteerde vaste spelers, schitteren dit jaar ook 12 fantastische figuranten op het toneel. Het is een jubileumjaar geworden dat we nooit zullen vergeten!"

Eenakterfestivals

"Stap in de schijnwerpers van het Eenakterfestival! 

🎭 Ontdek de passie en de kracht van amateurtoneelgroepen terwijl ze op ons gratis podium schitteren.

 🌟 Maar dat is nog niet alles! Het festival is dé plek waar toneelliefhebbers samenkomen, waar creativiteit bloeit, en waar we elkaar inspireren om steeds beter te worden.

 🤩 Laat je verrassen door de diversiteit van amateurkunst en beleef de magie van het toneel, waar makers en publiek elkaar ontmoeten. Mis deze unieke ervaring niet!"

speciale herinneringen

"Onze vereniging heeft door de jaren heen talloze onvergetelijke momenten beleefd. In 2010 brachten we met veel trots de aangrijpende eenakter "En ga naar Innisfree" op het podium, en het oogstte enorm veel succes. In 2019 ontroerden we ons publiek met de prachtige eenakter "Uit het oog," wat tot op heden onze laatste voorstelling was. De derde foto hier toont een kostbaar repetitiemoment uit ons ambitieuze stuk "Malle fratsen," dat helaas door de pandemie niet kon doorgaan. Maar de kunst van ons theater leeft voort, en we kijken reikhalzend uit naar het volgend seizoen waarin we opnieuw het podium kunnen betreden en onze passie kunnen delen met ons gewaardeerde publiek."